Algemene voorwaarden betreffende BOARDROOM RENTAL POLICY | Board software

Chamber Boardrooms is beschikbaar voor gebruik op huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op alle andere boekingen. Het gebruik van het kamers mag het gebruikelijk werk van de kamermedewerkers niet hinderen. In alle promoties plus mededelingen voor de vergadering / het evenement van uw bedrijf, mag de naam van een Brandon-kamer louter als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan het Brandon-kamer vanwege uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of erbij sponsoren ofwel goed te keuren, moet eerst worden goedgekeurd sedert de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van producten of services tijdens jouwe vergadering moet eerst belanden goedgekeurd sinds de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die wordt gedaan voordat de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet eerst worden goedgekeurd door de Brandon-kamer.

the boardroom

  • Bevestiging. Boekingen zijn niets bevestigd of gegarandeerd tot een sinds de Kamer ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor jouw boeking zodra de overeenstemming is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar voor de klanten op fundament van wie het eerst komt, de eerst maalt. Alle gasten moeten de kamer verlaten op of vóór een aangegeven eindtijd vermeld bij het contract. Ruimte aan de directiekamer wordt enkel geboekt voor de aangegeven tijden. Het Brandon Ruimte van Koophandel behoudt zich het recht voor door de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door het Kamer, word de prijs van de boeking niets in rekening gebracht. Een Kamer behoudt zich eveneens het recht voor de verhuur met de bestuurskamer naar bizar goeddunken bij weigeren.
  • Geldtransfer. Brandon-kamerleden deze de directiekamer huren, inslikken gefactureerd worden. Leden moeten een juiste reputatie hebben bij de Kamer. Niet-leden moeten hun huur afrekenen voorafgaand aan, of met de etmaal van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur aan het reserveren wordt 50% van de totale huursom in rekening gebracht. Betreffende annuleringen binnenin 24 uur na reservering werd 100% met de complete huursom in rekening gebracht. De Kamer behoudt zichzelf ook het recht aan om een kamerhuur aan Chamber-evenementen bij annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op het bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. De vergaderruimte beneden is geschikt voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet belanden verplaatst zonder voorafgaande toestemming. De organisatie die de kamer huurt, is verantwoordelijk voordat het opzetten, opruimen plus zorgen dat het pand goed werd beveiligd indien de kamer niet toegankelijk is. De kamer dienen in dezelfde staat worden achtergelaten wanneer waarin dit is gevonden.
  • Eten en drinken. Koffie en thee zijn te koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn de verantwoordelijkheid met de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De kamer biedt genkel cateringdiensten, toch er moet een lijst met leden worden verstrekt. Let met: voedsel plus benodigdheden die zich in de keuken bevinden, behoren zelfs de Brandon-kamer en zijn niet beschikbaar voor de klanten voor gebruiken.
  • Toegang plus beveiliging. Dezelfde sleutel ben nodig door toegang erbij krijgen zelfs 8: 30 of na 17: 00 uur. Die sleutel moet uiterlijk vanwege 17: 00 uur bij het kantoor van een Kamer worden opgehaald. Sleutels moeten een volgende etmaal naar de kantoor betreffende de Ruimte worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Als de sleutel verloren gaat, zal de huurder beslist verloren sleutelprijs van dollar 50 oplopen en kunnen de privileges voor verhuur van een kamer word ingetrokken. Betreffende gebruik betreffende het gebouw na 17. 00 uur is u van aanzienlijk belang dat het gebouw te allen tijde beschermd is. De enige toegang na 17: 00 zal worden sedert de 11 th Street Building Entrance. Jullie moet een begeleider betreffende de deur hebben onderhand de uitgang is ontgrendeld. Laat de deur van de deur niet toegankelijk staan. Dit zou het probleem moeten oplossen van personen die genkel deel uitmaken van de vergadering dat het gebouw binnenkomt.
  • Het schoonmaken. Het huurder betreffende de directiekamer gaat ermee akkoord allemaal verantwoordelijkheid bij zich te nemen voor de netheid van een directiekamer plus deze terug te brengen naar een staat waarin deze the boardroom zichzelf bevindt: u afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde ruimte, alle vuile vaat dienen worden schoongemaakt en een stoelen moeten op hun juiste gelegenheid worden teruggebracht rond het tafel betreffende de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is wel verstaan dat een Brandon Kamer van Koophandel op geen enkele manier verantwoordelijk is voor persoonlijk letsel, beschadiging aan eigendommen of meerdere aansprakelijkheden deze kunnen voortkomen tijdens de gebruik van hun faciliteit. Huurder gaan ermee akkoord de vrijwaring vrij erbij geven plus de Brandon Kamer betreffende Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer met Koophandel, aansprakelijk te houden voor dergelijke beschadiging.

De huurder gaat ermee akkoord alle aansprakelijkheid te aanvaarden voor de acties van zijn / haar gasten. Het huurder plus gasten werd gevraagd vanwege de eigendom van Brandon Chamber ofwel Commerce te respecteren. Allemaal artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) die niet rechtstreeks door de huurder belanden verstrekt, belanden geacht erbij behoren zelfs Brandon Ruimte van Koophandel en haar personeel plus zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders is aansprakelijk voordat eventuele beschadiging aan de faciliteiten plus / ofwel inhoud plus inrichting. Allemaal schade moet onmiddellijk bij de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters wordt verwacht datgene zij alle reparaties en vervangingskosten betreffende eventuele achterstand aan de faciliteit zelve en / of het inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niet om items achter erbij laten in de directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niets behoren zelfs de Kamer van Koophandel moeten worden verwijderd eruit het gebouw wanneer een huur is voltooid. Een Kamer betreffende Koophandel ben niet verantwoordelijk voor verloren of beschadigde items dat achterblijven bij het gebouw van de Kamer. Schakel de lichten uit wanneer u weggaat.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir